HIRSHOLMSFEST

Hirsholmsfest var og er et af sommerens højdepunkter for såvel børn som voksne på Hirsholmene. En årligt tilbagevendende begivenhed må man sige, for så vidt som jeg kan forstå, at det har eksisteret i mange år, sikkert fra omkring 30-erne i sidste århundrede. Det var vist nok en ivrig gymnast - "tante Wolle"( Ellen Wolfhagen ) - der var primus motor i dette projekt.

På sådan en dag samledes  hele øens befolkning af børn og voksne til mange forskellige former for lege/konkurrencer. En af de ting, der var helt fast på programmet var tennicoit turneringer for både børn og voksne, og rundt omkring i sommerhusene hænger der stadig medaljer for første, anden og tredje præmie ved en turnering. Det var i øvrigt tit malede låg fra dåser eller glas med påskrift og et fint maleri og bånd som udgjorde medaljerne. Og så var der i øvrigt alskens forskellige lege: tovtrækning - æggeløb - stoleløb - sækkevæddeløb og der har vist også været konkurrence i udspring - og spændende dyster om hvem der kunne vælte hinanden i vandet fra både.

Og så sluttede det hele med, at man medbragte hver sin madkurv for at holde fælles spisning bagefter. Under spisningen var der ofte også nogen, der optrådte med sketch eller med at synge, fortælle historier eller spille under spisningen.
Legene - som det fremgår af billederne herunder - var det mange forskellige, som involverede børn og voksne både sammen og hver for sig. Heldigvis er der også bevaret billeder af mange af de ting, man lavede dengang.

Og Hirsholmsfest - det bliver der stadig afholdt hvert år, og der indgår stadig mange forskellige aktiviteter og stadigvæk er tennicoit turnering en helt fast bestanddel - og nu som før ender det hele også med, at man hygger sig med at spise sammen bagefter. Og der er heldigvis også stadig nogen der har lyst til at optræde under denne sidste del af festen! Og også her er der billeder, så man kan se med egne øjne, at der ikke er stor forskel på legene som var dengang og de som er der nu!

- Finn -