FARVEL TIL SOMMERGÆSTERNE

En af øens specialiteter - i hvert fald en ting, jeg ikke har set andre steder - er, at når gæster eller sommergæster rejser bort fra øen, så springer mange børn og tit også voksne i vandet, når båden har lagt fra, for at ligge i vandet og vinke farvel til de bortdragende gæster.

"I gamle dage" fortæller min kone Hanne, at de der ville tage afsked med gæsterne på denne måde, enten kravlede op på postbådens styrehustag efter aftale med postføreren eller iført almindeligt tøj, flagrende kjoler, hatte og tasker blandede sig mellem de andre rejsende, og så når postbåden stoppede midt i havnen, sprang de, til de hjemrejsendes forundring, i havnen fra rælingen eller fra styrehusets tag, for så at vinke farvel en sidste gang til de bortdragende, mens de lå i vandet. Der går også frasagn om, at en engang cyklede ud af broen, med en kuffert bagpå, for at køre lige i havnen, men hvem og hvornår, det vides ikke.

Jeg ved ikke, hvor skikken kommer fra - hvordan den er dukket op - men det er et sikkert og fast ritual - i hvert fald, hvis vejret ikke er alt for koldt(og det skal være meget koldt) eller ubehageligt.


- Finn -

 farveæ2
 
farvel3   farvel4  favel5
farvel1